MEDENCÉK

A Duna Arénában közel 40 fajta burkolati formaelem került felhasználásra. A FINA nemzetközi szabványainak megfelelve speciális bevonatú csempével burkolt medencék épültek.

Készült egy 50 méteres, mozgatható végfalakkal felszerelt versenymedence, egy műugró medence, egy mozgatható végfallal és fenéklemezzel felszerelt bemelegítőmedence, egy tanmedence, és egy húsz fő befogadására alkalmas jakuzzi.

Versenymedence

A versenymedence alkalmas FINA szabályok szerinti úszásra, FINA előírásnak megfelelő női-, férfi vízilabdajátékokra és FINA rendnek megfelelő műúszó versenyek megrendezésére.

A versenymedence komplett Omega időmérő berendezésekkel rendelkezik. Valamint betekintő ablakokkal, melyek egy Eindhooveni sportdiagnosztikai rendszer részei, ami egy speciálisan a profi sportra kifejlesztett mozgáselemző rendszer, az edzőknek és a versenyzőknek egyaránt segít kielemezni a legkisebb mozgásbeli hibákat. 24 db high-speed kamerával figyeli az úszókat, és azonnal elemezhető felvételt készít róluk. A medence rendelkezik víz alatti hangrendszerrel, ezáltal műúszásra is alkalmas.

Műugrómedence

A műugró medence alkalmas profi műugráshoz, 25 m-es úszáshoz, edzéshez, gyakorláshoz, búvárkodáshoz, szinkronúszáshoz és vízilabdaedzéshez. Speciális adottságaihoz tartoznak: az edzések idején a “becsapódásokat tompító” habosító-, és vízfodrozó berendezések.

Műugrótorony

A műugrótornyot profi műugrásra alakították ki (ugrási pozíciók 1 m, 3 m, 5 m; 7,5m; 10m), a FINA szabványoknak megfelelő platformokkal, Duraflex ugródeszkákkal. A műugrók számára az ugrótorony alatt egy melegedőmedence is található.

Bemelegítőmedence

A mozgatható végfalú és mozgatható fenéklemezzel kialakított bemelegítőmedence alkalmas FINA versenyek megrendezésére, mint úszáshoz, FINA női és férfi vízilabdajátékhoz, műúszáshoz, gyerek-, és senior úszásoktatáshoz, vízi tornához.

A medence rendelkezik: FINA kompatibilis OMEGA időmérő berendezésekkel és OSB 11 FINA startblokkokkal, OMEGA beütőpanellal, lámpákkal, mikrofonnal, víz alatti mobil rendszerű hangosítással, Angel-Eye (fulladásfigyelő) kamerarendszerrel, mely bármilyen élettel nem összeegyeztethető mozgást, süllyedést, mozdulatlanságot észlel, azonnal riaszt, jelet küld az úszómesteri helységben elhelyezett monitorra, illetve az úszómestereknél lévő, a rendszerhez kifejlesztett mobil kijelzőre. Az életmentő számára a kijelzőn pontos helyet mutat a rendszer, így pozicionált beavatkozást tesz lehetővé.

Tanmedence

A 32 fokos vízhőmérsékletű tanmedence alkalmas gyermek úszásoktatásra. A lépcsőkorlátai kivehetőek, a medencepereménél pedig a gyerekek kézméretéhez igazított kapaszkodó található.

Jakuzzi

Az egyedi, a MOME pályázatának nyertesei által tervezett burkolatú jakuzzi a profi sportolók és a lakosság számára egyaránt alkalmas lazításra. A jakuzzi tórusz formáját kézzel formált üvegmozaikból készítették. A medence jakuzzi-befúvókkal kialakított, hátmasszázsra alkalmas.

© Copyright - Duna Aréna 2018