Dagály Strandfürdő

Nyitvatartás: minden nap 08:00 és 20:00 óra között

Jegyárak hétköznap:

Napi belépő felnőtt: 2500 Ft
Napi belépő gyermek-nyugdíjas-diák: 2100 Ft
Délutáni belépő gyerek-nyugdíjas-diák (17 órától zárásig eladható): 1500 Ft
Délutáni belépő felnőtt (17 órától zárásig eladható): 1700 Ft
Családi belépő I. (3 fő: 1 felnőtt és 2 gyermek): 4600 Ft
Családi belépő II. (4 fő: 2 felnőtt és 2 gyermek): 7100 Ft

Jegyárak hétvégén:

Napi belépő felnőtt: 2700 Ft
Napi belépő gyermek-nyugdíjas-diák: 2300 Ft
Délutáni belépő gyerek-nyugdíjas-diák (17 órától zárásig eladható): 1700 Ft
Délutáni belépő felnőtt (17 órától zárásig eladható): 1900 Ft
Családi belépő I. (3 fő: 1 felnőtt és 2 gyermek): 5000 Ft
Családi belépő II. (4 fő: 2 felnőtt és 2 gyermek): 7700 Ft

Megújuló

DAGÁLY STRANDFÜRDŐ

Elkészül az új 50 méteres medence, amely a vizes világbajnoksághoz kapcsolódó FINA Masters világbajnokság egyik versenyhelyszíne lesz, és megújul a 25 méteres medence.

Új külsőt kap a régi központi épület, újjáépül és kerékpártárolóval bővül a nyári bejárat.

A régi irodaépület helyén pedig egy új épület létesül gyógyászati és wellnessfunkciókkal.

Világbajnokság utáni

FEJLESZTÉSEK

A fejlesztés többi részét, a strandfürdő végleges kialakítását, valamint a strand és az úszóaréna közötti fedett átjárást biztosító összekötő rész kivitelezését a vb-t követő második ütemben, 2017 őszétől 2018 tavaszáig végzik el.

A felújítás eredményeképpen egy megújult, a 21. századi követelményeknek megfelelő, funkcionálisan a Duna Úszóarénával egymást kiegészítő, teljesen megújult Dagály Strandfürdő nyílik meg a 2018-as strandszezonra.

Így újul meg a Dagály strand:

Medencék

50-es medence: A meglévő 50 méteres medencét elbontják, helyette újat építenek a jelenlegi szintjéhez képest kissé kiemelve. A medencétől keletre közösségi teret hoznak létre, amelyhez a déli oldalon büfé kapcsolódik, északról pedig füves napozóteraszok határolják. A kiemelésből adódóan úszás közben rálátás nyílik a dunai panorámára.

25-ös medence: Az új 25 méter hosszú, 22 méter széles és 2,2 méter mély medencétől a főépületig összefüggő, azonos magasságú, akadálymentes felületet alakítanak ki.

Főbejárat

Az épület ikonikus elemei – a Népfürdő utca felőli homlokzat architektúrája, a csatlakozó íves lépcsők és a kör alaprajzú kilátóterasz – megmaradnak, a főbejárat mégis új, egységes karaktert kölcsönözve újul meg.

Gyógyászat, wellness

Nyitás hamarosan.

A régi irodaépület helyére tervezett új épületszárnyban egy 290 négyzetméteres wellness- és egy 300 négyzetméteres gyógyászati részleg kap helyet. A wellnessben a többi között finn, gőz- és infraszauna, tepidárium és masszázs várja a látogatókat. A gyógyulni vágyók pedig nagyfrekvenciás kezeléseket, különböző kádfürdőket, magneto- és elektroterápiát, illetve gyógymasszázst is igénybe vehetnek majd.

Játszótér

A strand déli részén, a meglévő fák alatt csaknem 2000 négyzetméteres, parkosított „Dunai Kalóz” tematikus játszóteret alakítanak ki. A játszótér a tervek szerint három részből fog állni. A kisebb gyerekek kalóztémájú játszóvárakon, fészekhintán és süllyesztett trambulinon tudnak játszani; a nagyobb gyerekek a Duna-partot megidéző homokos felületen elhelyezett lomb kunyhokból álló „faluban” tudnak „ellenállni” a kalóztámadásnak; és lesz egy füves rész is, ahol labdázni, pihenni lehet. A játszótér akadálymentesített. A mozgáskorlátozott gyerekek számára is használható a forgóhinta. A játszótér nemcsak a strandról, hanem a Duna-parti sétányról, kívülről is megközelíthető. A játszótérhez kapcsolódó akadálymentesített illemhely mindkét területrészt ki tudja szolgálni.

Nyári tábor

A 25 méteres medencétől délre fekvő füves részen fadeszkákkal burkolt pavilonokból nyári gyermektábort alakítanak ki.

Sportpályák

Felújítják a kosárlabdapályát. A népszerű szabadtéri fitneszeszközök megmaradnak, de új helyet kapnak majd. Újdonságként két homokos strandpálya is épül: egy kisebb gyerek strandröplabdapálya, illetve egy nagyobb, strandfocira és strandröplabdára is használható pálya.