A Duna Aréna több mint versenyuszoda, a fejlesztéssel Magyarország legkiemelkedőbb sport- és fürdőközpontja jön létre, amely a világbajnokság után is több ezer ember számára nyújt majd élményteli szórakozást. A Duna Aréna tanuszodája lesz a gyerekeknek és edzőbázisa a magyar úszó- és vízilabdasportnak, emellett otthont ad majd több tucat hazai és nemzetközi versenynek.

Méltó ékköve Budapestnek

Az épületről

A Duna Aréna alapvetően két létesítményből áll: egy kb. 6000 fős befogadóképességű alapépületből és egy, a 2017-es FINA Világbajnokság idejére épülő, ideiglenes lelátókat és kiszolgáló létesítményeket magában foglaló időszaki létesítményből.

Az alapépület úgy lett megtervezve, hogy az ideiglenes létesítmények utólagos elbontása után is méltó ékköve legyen Budapestnek.

Több mint versenyuszoda

Duna Aréna

Fontos kiemelni, hogy a környezettudatos és fenntartható szemlélet határozta meg a kivitelezést, hisz az elbontandó elemek jelentős részét más helyszíneken használják fel.

Alapvető célként fogalmazták meg, hogy a tervezett végleges épület önmagában is ki tudja szolgálni a Magyar Úszó-, Vízilabda-, Szinkronúszó- és Műugró Szövetségek igényeit.

Világbajnokság utáni

KIKAPCSOLÓDÁSI LEHETŐSÉGEK

Mindemellett a Duna Aréna lehetőséget nyújt majd a nagyközönség számára is mind a vízi sportok űzésére, mind pedig a létesítményben megvalósítható kikapcsolódásra (vízi torna, vízi aerobik stb.).

Megújuló

Strandfürdő

Természetesen az is cél, hogy ezen funkciók kiszolgálása mellett integrálódjon a Dagály Strandfürdő napi működésébe, így lehetőség nyíljon arra, hogy a Strandfürdő, illetve az Úszókomplexum látogató közönsége mind a két létesítményt együttesen tudja használni.

Az első egész évben működő

MŰUGRÓ MEDENCE

A 21 x 25 méteres, 5 méter mély műugró medence tökéletesen kiszolgálja a műugrók igényeit. Az 1 métertől a 10 méteres toronyig tudnak választani a sportolók. A felkészülésüket egy száraz tornaterem is segíti.