Vasárnaponként ezentúl bárki úszhat a Duna Aréna medencéiben

A Bp2017 ugyanis megnyitja nem csak a bemelegítő, hanem a versenymedencét is a nagyközönség előtt.  Vasárnap 8 és 16 óra között aki szeretné, kipróbálhatja, hogy milyen az úszó és vizes sportok világszínvonalú komplexuma, ahol mindent úgy alakítottak ki, hogy az úszók a lehető legjobb teljesítményt tudják kihozni magukból. 

Hosszú Katinka, Cseh László, Verrasztó Dávid, Milák Kristóf vagy éppen Federica Pellegrini- csak néhány név, akik a Duna Aréna versenymedencéjében szereztek érmet a 2017-es úszó világbajnokságon. Ezentúl még többen próbálhatják ki, hogy milyen a medencében úszni, vasárnaponként reggel 8 és délután 16 óra között ugyanis bárki használhatja a Duna Aréna úszómedencéit.

Az úszó és vizes sportok világszínvonalú komplexumában Magyarország legkiválóbb sportolói versenyeznek és edzenek. Az Aréna két olimpiai méretű medencéjében több sportág: az úszás, a vízilabda, a szinkronúszás, illetve a műugrás válogatottjai napi rendszerességgel tartják az edzéseiket.

“Hétköznap 11 és 14 óra között már eddig is nyitva tartottunk, de ebben az időben csak nagyon kevesen tudnak eljutni hozzánk. A BP2017 kiemelt célja, hogy a különleges épület különleges medencéit bárki kipróbálhassa, de figyelemmel kell lennünk arra is, hogy az edzések is zavartalanok legyenek. Ezért döntöttünk úgy, hogy vasárnap biztosítunk lehetőséget arra, hogy bárki bejöjjön és ússzon. Amennyiben lesz rá igény, nem zárjuk ki, hogy ezen a napon később a nyitvatartást meghosszabbítjuk majd. – mondta Balogh Sándor, a BP2017 gazdasági igazgatója. 

Mivel a Duna Aréna versenyhelyszín is, a versenyek idején a nyitvatartást a versenyek befolyásolhatják, a www.darena.hu oldalon erről folyamatosan tájékoztatjuk a látogatókat, a +361 999 6 444-es telefonszámon is lehet információt kérni- tette hozzá. 

Az úszójegyek ára nem változik: 500 forint az ifjúsági (25 éves korig) és a nyugdíjas úszójegy, míg felnőtt jegy 800 forintért vásárolható meg. A pénztárak 7.30 és 15.15 között tartanak majd nyitva.