Magyar érmesek az AIBA ifjúsági boksz világbajnokságon

Budapest, 2018.08.31. Orbán Adrián ezüst, míg Villás Veronika bronzérmet szerzett súlycsoportjában a budapesten zajló AIBA ifjúsági boksz világbajnokságon, így a rangos nemzetközi verseny magyar sikerrel zárul a Duna Arénában. Budapest 21 év után adhatott újra otthont ökölvívó világbajnokságnak.

359 versenyző, 66 nemzet vett részt azt AIBA ifjúsági világbajnokságon. A pénteken záruló megmérettetésen a férfiaknál és a nőknél is 10-10 súlycsoportban zajlottak a küzdelmek a Duna Arénában kialakított különleges helyszínen. 

„Nagyon bíztunk abban, hogy lesznek dobogósaink a fiatal ökölvívók budapesti világbajnokságán. Az érmes helyezéseink most elégedettségre adhatnak okot. Büszkék vagyunk a sportolóinkra, a kiváló helyszínre és a nemzetközi elismerést kiérdemlő szervezésre. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a következő világversenyeken még jobb mérleget zárhassunk”– mondta Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke. 

A magyar érmes mellett, a Duna Aréna is sikert aratott. Az úszó aréna 24 óra alatt alakult át boksz helyszínné- szakemberek, búvárok közreműködésével ugyanis egyetlen nap alatt állították össze azt a fém oszlopokon nyugvó acél szerkezetet, amelyre a két szorítót felállították.  

Gafur Rahimov, az AIBA megbízott elnöke az esemény után gratulált a szervezőknek és elismerését fejezte ki a világbajnokság megrendezését támogató magyar kormánynak, a szervezésben összefogó magyar szakszövetségnek és a BP 2017 NKft-nek. Ahogy fogalmazott: a Duna Arénában minden együtt van egy elsőrangú világbajnokság lebonyolításához.

„A célunk az, hogy a Duna Aréna a jövőben ne csak a vizes sportok rangos eseményeinek adjon otthont, hanem más sportágaknak, esetleg nem a sporthoz köthető eseményeknek is. Büszke vagyok rá, hogy a Duna Aréna olyan különleges helyszíne volt ennek a boksz világbajnokságnak, amely mérföldkő a magyar sport történetében. Különösen büszke vagyok arra, hogy néhány csapatvezető az olimpiai játékok színvonalához hasonlította a helyszínt. ” – mondta Balogh Sándor, a létesítményt üzemeltető  Bp2017 NKft gazdasági igazgatója. 

A Duna Aréna legközelebb a Fina Úszó Világkupának ad majd otthont. Október 4. és 6. között a világ legkiválóbb úszói versenyeznek majd.