Születésnap faültetéssel

FINA vezetősége és a Világbajnokság szervezői számára egyaránt fontos, hogy még zöldebbé tegyék a versenyhelyszíneket, így egyben Budapestet. A hétfőn a Duna Aréna elé ültetett facsemete egyben tisztelgés a hetvenhatodik születésnapját ünneplő FINA ügyvezető, Cornel Marculescu előtt is.

A román sportvezető, Cornel Marculescu kiemelkedő szerepet játszott abban, hogy Magyarország rendezhette a 17. FINA Világbajnokságot, amely többek közt ahhoz is hozzásegíti hazánkat, hogy vonzóbb turisztikai célpont legyen a külföldiek számára. Ugyanakkor a FINA vezetősége számára fontos, hogy a Budapestiek is komfortosabban érezzék magukat a városukban, amihez hozzátartozik a zöld környezet is. A szervezők ezért mindent megtesznek azért, hogy még zöldebbé tegyék a versenyhelyszíneket is.

A Duna Aréna főbejáratának közelébe ültetett facsemete az első, amely közvetlenül a vizes világbajnoksághoz kapcsolódik, és amellyel egyben születésnapja alkalmából. Cornel Marculescut is köszöntötték a magyar szervezők.

Tóth József XIII. kerületi polgármester elmondta, hogy a Duna Arénához ültetett, Cornel Merculescunak dedikált facsemete az egyike annak a négyezer fának, amelyet az úgynevezett, “Dagály-törvény” értelmében ültetnek el.

A tervek szerint Julio Maglione, a FINA elnöke is, kap saját facsemetét, amelyet a tervek szerint július 30-án, a világbajnokság zárónapján ültetnek el.