Két keréken a Duna Arénába

A FINA Világbajnokság fő helyszíneként debütáló Duna Aréna minden irányból könnyen megközelíthető biciklivel, többek közt az újonnan átadott kerékpárutaknak köszönhetően.

Ha már sportversenyre indulunk, miért ne tehetnénk mi magunk is a testmozgásért menet közben? Aki hasonlóan gondolkodik, vagy egyszerűen csak mindennapi közlekedési eszköze a kerékpár, annak akkor sem kell lemondania róla, ha a Duna Arénába készül. A Duna partján álló épülethez a nemrég átadott Moszkva sétány 1150 méter hosszú kerékpárútjának köszönhetően már déli irányból is könnyű eljutni biciklivel. A partszakaszon elválasztott gyalog- és kerékpárutat alakítottak ki, amely az Árpád híd alatt csatlakozik a meglévő, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárúthoz, illetve a Dagály-projekt keretében megépült kerékpárúthoz. Délen a Dráva utcai csomópontban juthatnak fel a kerékpárosok a felső rakpartra és a Dráva utcába a meglévő kerékpárutakhoz.

Északi irányból a legegyszerűbben a Váci út mellett haladó kerékpárúton közelíthető meg a Duna Aréna, erre akár a Római part felől a Népszigeten át is rá lehet csatlakozni. Kelet felől esősorban a Rákos-patak menti kerékpárutat használhatják a bringások, amelyre Zugló, Újpalota, vagy akár Cinkota felől és ráhathatnak. Nyugatról az Árpád hídon áthaladva érhető el a Duna Aréna, ide is több bicikli útvonal csatlakozik, például az Aquincum felől, vagy Pasarét irányából a Budai rakparton át.

A két keréken érkezők ingyenesen használhatják a 480 férőhelyes kerékpártárolót. Ha pedig valakinek nincs saját biciklije, az érkezhet a Mol BuBi közösségi bringáival is, hiszen egy új bázispontot létesítettek a Duna Arénánál, így ott is le lehet adni, vagy fel lehet venni a kerékpárokat.