Vizes VB – szurkolói zónák és szigorú biztonság

A Duna Arénánál is kialakítanak szurkolói zónát a FINA Világbajnokság és a Masters világbajnokság ideje alatt. Itt és a versenyeken is szigorú biztonsági intézkedések lesznek, amit minden látogatónak érdemes tudni.

A július 14-én kezdődő FINA Világbajnokság az eddigi legnagyobb sportrendezvény hazánkban, így a szervezők különös figyelmet fordítanak arra, hogy teljes szurkolói élményt biztosítsanak a látogatóknak, mindezt teljes biztonságban.

Aki nem kapott belépőt a versenyekre és nem nézheti testközelből a sportolókat, azoknak sem kell lemondani a közösségi szurkolás élményéről, hiszen több szurkolói zónát is kialakítanak, ahol nemcsak élőben lehet végigizgulni a versenyeket, de különféle fellépők és programok is biztosítják a szórakozást. A három közül az egyik szurkolói zóna (Fan Zone) a Duna Arénánál, a Dagály strandon lesz, ahol a világbajnokság ideje alatt fellép többek között az Ocho Macho, a Mistery Gang, ByeAlex, a Sugarloaf, Váczi Eszter és Kocsis Tibor is. Emellett dobosok, táncosok színesítik a fellépők körét, esténként pedig – csakúgy, mint a margitszigeti és a balatonfüredi szurkolói zónában – színpadi beszélgetések zajlanak majd. A teljes élményhez a Gasztro Falu széles körű ételkínálata is hozzájárul, ahol a legnépszerűbb street foodok mellett megtalálhatók lesznek például az orosz, a mexikói és az olasz konyha legjobb fogásai, valamint halas ételek és édességek. Emellett interaktív játékokban próbálhatják ki az érdeklődők, hogy mennyire ügyesek a vizes sportágakban. A szurkolói központban a szponzorok pavilonjait is elhelyezik és vásárolni is tudnak majd a látogatók.

A Duna Aréna szurkolói zónába két irányból, az Árpád híd, illetve a Népfürdő utca felől lehet bejutni, a belépés ingyenes.

A zavartalan szurkolás érdekében a szurkolói zónákban és a versenyek területén is szigorú biztonsági előírások lesznek érvényben. A beléptetés hosszabb ideig is eltarthat, ezért azt kérik a szurkolóktól, hogy érkezzenek a megváltott jegyükön szereplő kezdési időponthoz képest legalább egy órával korábban a versenyhelyszínekre.

Mind a versenyhelyszínekre, mind a szurkolói zónákba tilos bevinni esernyőt, nagyobb zászlórudat, vagy oda nem illő transzparenst. Félliteres vizes vagy üdítős flakont a szurkolói zónákba igen, a versenyek helyszínére azonban nem szabad bevinni. A kapuknál lesznek olyan tárolók, ahol az elvett tárgyakat megőrzik az események végéig.