A Duna Aréna kérdez, a Vizes VB versenyzői válaszolnak – Gondos Flóra

Élete egyik legnagyobb versenyélményét szeretné átélni a Duna Arénában Gondos Flóra műugró versenyzőnk. Körkérdésünkre adott válaszaiból kiderül, műugróként miért jó a Duna Arénában edzeni és versenyezni. Élete egyik legnagyobb versenyélményét szeretné átélni a Duna Arénában Gondos Flóra műugró versenyzőnk. Körkérdésünkre adott válaszaiból kiderül, műugróként miért jó a Duna Arénában edzeni és versenyezni. 

1. Milyen reményekkel vágsz neki a júliusban kezdődő budapesti FINA világbajnokságnak?

Szeretném a legjobbamat megugrani a Világbajnokságon és élvezni, hogy Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményén képviselhetem hazámat.

2. Hogyan készülsz a hátralévő hetekben a versenyre?

Legfőképpen a versenyugrásokat gyakorlom és a meglévő hibákat javítgatjuk a maradék időben, hogy aztán a verseny napjára minden összeálljon.

3. Miben más itthon, hazai pályán versenyezni, mint máshol?

Össze sem lehet hasonlítani egy hazai, ilyen nagyságrendű versenyt egy külföldi viadallal. Az, hogy a lelátón ott lesz a családom, barátaim és a többi magyar szurkoló, sokkal nagyobb erőt fog adni, mint külföldi versenyen bármi más tudna. A 2010-es budapesti Európa bajnokság hangulata életem egyik legnagyobb versenyélménye volt és bízom benne, hogy a hazai Világbajnokság is hasonlóan jó lesz.

4. Milyennek találod a verseny helyszínéül szolgáló Duna Arénát? 

Magyar műugróként a Duna Aréna felépülésével egy álom vált valóra. Minden megtalálható itt, amiben eddig hiányt szenvedtünk és szuper dolog egy ilyen világszínvonalú létesítményben felkészülni, nagyon szeretek itt edzeni.

5. Mi a Duna Aréna legnagyobb előnye, mi tetszik a legjobban?

Számomra a speciális műugró tornaterem az egyik legnagyobb előnye a Duna Arénának, ilyen még sohasem állt a rendelkezésünkre, főleg nem a medence közvetlen közelében.