Vizes VB – 1500 parkolóhely lesz a Duna Aréna környékén

Nem kell aggódnia a parkolás miatt annak, aki autóval érkezne a FINA Világbajnokság műugró- vagy úszóversenyeire a Duna Arénába.

Mintegy 700 autót képes befogadni a Duna Plazánál létesült parkoló, ahol a szolgáltatást csak vb-jeggyel lehet igénybe venni, tehát azok nem foglalhatják el, akik nem a versenyre érkeztek. Azok, akik ott teszik le az autójukat, menetrend szerinti buszjáratokkal könnyen eljuthatnak a közeli Duna Arénához. Emellett a médiának és a dolgozóknak 330, a VIP-vendégeknek 450 férőhelyes parkolót alakítottak ki.

A Müpánál és a Műegyetem rakparton szintén épült parkoló, ezeket az érvényes jeggyel rendelkező nézők akár egész napra ingyenesen igénybe vehetik, és térítésmentesen utazhatnak a menetrend szerinti hajójáratokkal is a versenyekre.

A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. üzemeltetési és logisztikai menedzsere közölte, hogy a fentieken túl 480 ingyenesen használható kerékpártárolót is kialakítottak, továbbá fejlesztették a Mol BuBi (Budapest Bicikli) rendszerét, így annak a Duna Arénánál is lesz egy bázispontja, vagyis ott is le lehet adni, vagy épp fel lehet venni a közösségi kerékpárokat.