Akadálymentesen az Arénában

A budapesti vizes vb egyik központi helyszíne, a Duna Aréna kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a mozgáskorlátozott, fogyatékkal élő nézők, szurkolók is maximálisan élvezhessék a jövő héten startoló sporteseményt. Emellett a szervezők külön online jegyvásárlási lehetőséget biztosítanak számukra.

A vizes világbajnokságot szervező és lebonyolító Budapest2017 Nonprofit Kft. mindvégig szem előtt tartotta az esélyegyenlőség nagyfokú biztosítását a versenyhelyszíneken és a szurkolói központokban egyaránt. Ennek jegyében akadálymentes, tágas terekkel, mosdókkal, biztonságos parkolókkal, a látássérülteknek is könnyen használható, „hangos” lifttel várja a fogyatékkal élő szurkolókat és segítőiket, kísérőiket a Duna Aréna is. Magyarország legújabb úszókomplexumát már úgy tervezték, hogy megfeleljen azoknak a feltételeknek, amelyek mellett paraversenyeket is rendezhet, illetve hogy a fogyatékkal élő uszodahasználók, nézők is maximálisan élvezhessék a Duna Aréna nyújtotta lehetőségeket.

Ennek érdekében még a tervezőasztal mellett megtörtént az egyeztetés a mozgáskorlátozottak budapesti szervezetének szakmai háttérintézményével, az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközponttal. Ez az együttműködés a kivitelezés során is folytatódott egészen a nemrég megtörtént helyszíni bejárásig. A Duna Aréna abszolút akadálymentességéről nyilatkozott Szilvágyi Gergely, a születésétől fogva kerekesszékben élő esélyegyenlőségi nagykövet is, aki már egy korábbi helyszínbejárás során győződött meg erről. Az esélyegyenlőségi nagykövet örömmel üdvözölte az akadálymentesített jegyvásárlás lehetőségét is.

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) javaslatára ugyanis a kerekesszékekkel közlekedők nemcsak a hivatalos jegyértékesítő helyeken vásárolhatnak jegyet a közelgő vizes vb-re, hanem online is. Ehhez a disabled.budapest2017@tex.hu e-mail-címen kell regisztrálniuk, és a jegyüket is elektronikusan kapják meg.