A Duna Aréna kérdez, a Vizes VB úszóversenyzői válaszolnak – Kenderesi Tamás

Világbajnoki címért ugrik a vízbe a Duna Arénában a mindössze 20 éves úszótehetség, aki a Riói Olimpián már bizonyított: mindenkit elkápráztatott 200 méter pillangón szerzett bronzérmével, az előfutamokban pedig még Michael Phelps-t is legyőzte. Kétszer. Körkérdésünkre Kenderesi Tamás válaszolt.Világbajnoki címért ugrik a vízbe a Duna Arénában a mindössze 20 éves úszótehetség, aki a Riói Olimpián már bizonyított: mindenkit elkápráztatott 200 méter pillangón szerzett bronzérmével, az előfutamokban pedig még Michael Phelps-t is legyőzte. Kétszer. Körkérdésünkre Kenderesi Tamás válaszolt.

1. Milyen reményekkel vágsz neki a júliusban kezdődő budapesti FINA világbajnokságnak?

Szeretnék világbajnok lenni, az eddig úszott eredményeim és az edzések alapján szerintem ez sikerülhet.

2. Hogyan készülsz a hátralévő hetekben a versenyre?

A VB-ig négy hetem van, így terveim szerint talán két hét még elég kemény lesz, a többi az már csak a finomításokról fog szólni.

3. Miben más itthon, hazai pályán versenyezni, mint máshol?

Sajnos nem tudom, hogy miben lesz más hazai közönség előtt úszni, mert még nem voltam ilyen helyzetben. Nagyon várom már a versenyt, szerintem a hazai szereplés egy nagy pluszt fog jelenteni mindenki számára.

4. Milyennek találod a verseny helyszínéül szolgáló Duna Arénát? 

Ez egy hatalmas létesítmény, ami egy világbajnoksághoz méltó. A világ egyik legjobb uszodájában rendezhetjük a világbajnokságot és erre büszkék lehetünk. Úsztam már egy edzést a bemelegítő medencében, viszont a versenymedencében még nem, de ezt meg is hagyom a VB idejére.

5. Mi a Duna Aréna legnagyobb előnye, mi tetszik a legjobban?  

Nagyon tágas és modern, igazából minden adott mind a sportolóknak, hogy jó eredményt érjenek el, mind a szurkolóknak, hogy jól érezzék magukat.

Fotó: Instagram, @tamaskenderesi