A Duna Aréna kérdez, a Vizes VB úszóversenyzői válaszolnak – Verrasztó Evelyn

Minél többet szeretne úszni a világbajnokság során Verrasztó Evelyn Európa-bajnok és olimpikon úszónőnk, aki nemcsak testben, de lélekben is készül a versenyre. Körkérdésünkre adott válaszaiból kiderül, milyen érzés fogta el, mikor először a Duna Arénában járt. Minél többet szeretne úszni a világbajnokság során Verrasztó Evelyn Európa-bajnok és olimpikon úszónőnk, aki nemcsak testben, de lélekben is készül a versenyre. Körkérdésünkre adott válaszaiból kiderül, milyen érzés fogta el, mikor először a Duna Arénában járt.

1. Milyen reményekkel vágsz neki a júliusban kezdődő budapesti FINA világbajnokságnak?

Természetesen a cél, mint mindig az egyéni csúcs, ami remélhetőleg minél több úszást eredményez majd a VB-n.

2. Hogyan készülsz a hátralévő hetekben a versenyre?

Nekünk, úszóknak még három hét van hátra, így a szokásos programon vagyunk, mint az év során bármikor. Napi két úszás, egy kondi. De lassan az edzés mennyiség kezd csökkenni, és jönnek a CSAK minőségi edzések. Az edzés mellett azért megpróbálok néha kikapcsolni is és sokat pihenni, hogy teljesen friss állapotban tudjak érkezni szellemileg is a versenyre.

3. Miben más itthon, hazai pályán versenyezni, mint máshol?

A hazai Közönség semmihez sem hasonlítható. Fantasztikus érzés volt az Európa-bajnokságokon is itthon versenyezni, örülök, hogy ezt a nyáron újra átélhetem, és biztos vagyok benne, hogy hatalmas élmény lesz. Emellett az is előny, hogy nem kell utaznunk, esetleg időátállással foglalkozni, ami azért nem egy hátrány.

4. Milyennek találod a verseny helyszínéül szolgáló Duna Arénát? 

Nekem nagyon tetszik a Duna Aréna, utoljára Pekingben a Vizes Kockában fogtak el hasonló érzések, amikor először beléptem. Nagyon jó lett az uszoda. Én még csak a bemelegítő medencében úsztam, a vízre nem lehet panasz, hallás alapján a versenymedencében is hasonlóan gyors a víz!

5. Mi a Duna Aréna legnagyobb előnye, mi tetszik a legjobban?  

Nekem a legjobban a sok-sok üvegrészlet tetszik benne, ha design oldalról nézem. De leginkább az fog tetszeni, ha majd gyorsan úszom benne.

Fotó: Facebook.com,Verrasztó Evelyn sportolói oldal