A DUNA ARÉNA KÉRDEZ, A VIZES VB ÚSZÓVERSENYZŐI VÁLASZOLNAK – JAKABOS ZSUZSANNA

Egyéni csúcsot szeretne úszni a FINA világbajnokságon, amihez a Duna Arénát tökéletes helyszínnek találja – körkérdésünkre ezúttal egyik legszebb úszóversenyzőnk, az Európa-bajnok és olimpikon Jakabos Zsuzsanna válaszolt.

  1. Milyen reményekkel vágsz neki a júliusban kezdődő budapesti FINA világbajnokságnak?

Mint minden esetben, most is szeretnék egyéni csúcsot úszni. Megmondom őszintén, legszívesebben már holnap ugranék a vízbe, többször volt alkalmam hazai pályán versenyezni és mindig fantasztikus volt az a szeretet, amit a nézőktől kaptunk!

  1. Hogyan készülsz a hátralévő hetekben a versenyre?

Jelenleg a Sette Collin, azaz a hagyományos, római “Hét domb” elnevezésű versenyen úszunk, ezután következnek a formába hozás utolsó, egyben legfontosabb részletei. Ilyenkor már jellemzően nem a kemény, hosszú állóképességi sorozatokat ússzuk, hanem inkább a robbanékonyságra és a technikai részletekre helyezzük a hangsúlyt.

  1. Miben más itthon, hazai pályán versenyezni, mint máshol?

Leírhatatlan!

  1. Milyennek találod a verseny helyszínéül szolgáló Duna Arénát?

Közel 15 éve járom versenyeken a világot és a Duna Aréna a legjobb ahol valaha jártam. Fantasztikus a belső tér, jók a színek, tetszenek a csempék, egyszóval le a kalappal az építők előtt, nekünk már csak jól kell úszni.

  1. Mi a Duna Aréna legnagyobb előnye, mi tetszik a legjobban?

Nekem az tetszik legjobban, hogy az elmúlt évekkel ellentétben nem egy mobil medencében lesz a verseny, hanem igazi, épített medencében versenyzünk. Ezt sokkal jobban szeretem, nemcsak szebb, de egyszerűen jobb a hangulata! A legnagyobb előnye ennek egyértelműen az, hogy Budapestnek lesz egy csodálatos létesítménye, amit a mindennapokban majd a versenyzők – és gondolom a lakosság is – nagy létszámban tudnak majd használni. Nagyon jó látni, hogy ennyi minden épül itthon, a világon mindenhol irigylik a magyar úszókat a lehetőségeik miatt.

Fotó: Facebook, Zsuzsanna Jakabos (official)