A Duna Aréna – Rózsa Norbert szemével

A hét elején a Duna Arénában adott interjút a hazai úszósport egyik nagyja, Rózsa Norbert. Az atlantai olimpia bajnok, háromszoros világbajnok, ezüst – és kétszeres világbajnoki bronzérmes sportoló személyes tapasztalatai, élményei mellett, többek közt a hazai pálya előnyeiről, a támogató környezet fontosságáról is megosztotta a gondolatait.

Rózsa Norbert kiemelte, hogy egy hazai rendezésű világbajnokság a szokásosnál is nagyobb rangot és lehetőséget jelent a magyar sportolók számára.

„Nagyon örülök annak, hogy a legtehetségesebb úszóink itthon, hazai közönség előtt mutathatják meg, hogy milyen kimagasló teljesítményre képesek, milyen kiváló a magyar úszósport”

– mondta az olimpikon, aki úgy véli, a körülményektől függetlenül, mindig a víz legyőzése a fő cél, ám közvetetten a támogató környezet mégis nagyon sokat hozzá tud tenni egy úszó sikerhez, ahhoz, élete legjobbját nyújtsa.

„Fontos az a tudat, hogy mások is ott állnak mellettük, mögöttük. Talán ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy gyermek elkezd járni, vagy kerékpározni. A kezdet után már egyedül csinálja, de tudja, hogy ott vannak mögötte a szülők, akik biztonságot adnak. Már nem kell megfogni, amikor lépeget, vagy teker, de érzi, hogy számíthat a körötte lévőkre. Ez pótolhatatlan támogatás”

A világklasszis úszó elárulta azt is, hogy bár számára a világversenyek a kitűzött cél megvalósításáról szóltak, ennek teljesítéséhez a versenymedence vízének hőfoka, az öltözők-, zuhanyzók komfortossága is hozzásegítette. Rózsa Norbert úgy véli, a 17. FINA Világbajnokság, és egyben a vele készült interjú helyszínéül szolgáló Duna Aréna minden élsportoló számára biztosítja az általa is elvárt tökéletes versenykörülményeket.

„Ebben a pillanatban is sokan dolgoznak azért, hogy a világbajnokságra érkezőket megfelelő körülmények fogadják. Az úszóversenyek egy impozáns létesítményben zajlanak majd. A világ számos pontján láthattam uszodákat, azokkal összehasonlítva a Duna Aréna funkcionálisan is nagyon jó uszoda, olimpia megrendezésére is alkalmas lenne. A sikerekhez fontos a víz minősége is, információm szerint dicsérik, azt mondják gyors a medence. Ez jó hír, mert akkor a kiemelkedő teljesítmények mellett bízhatunk világcsúcsokban is. Minden esélyünk megvan arra, hogy egy sikeres, kiváló rendezésű világbajnokság legyen a budapesti. (…)”

Ilyennek látja a Duna Arénát Rózsa Norbert:

A teljes interjú a 17 FINA Világbajnokság oldalán olvasható.

Fotó: Simon Gábor, fina-budapest2017.com