Világhírű szenior sportolók versenyeznek augusztusban a Duna Arénában

A július végén lezáruló FINA Világbajnokság után sem maradunk világsztár sportolók és izgalmak nélkül: augusztus 7. és 20. között rendezik meg a FINA Masters Világbajnokságot, így az idősebb korosztályban sportolók birtokba veszik a világbajnoki létesítményeket, köztük a Duna Arénát is.

Bár ma még mindenki a július 14-én kezdődő vizes világbajnokságra készül és várja izgatottan a versenyeket, ne feledkezzünk meg a FINA másik jelentős sporteseményéről sem, ahol a 25 évnél (vízilabdában 30 évnél) idősebb sportolók mérik össze tudásukat. Akik nincsenek is kevesen! A hobbisportolókon kívül rengeteg olimpiai- világ- és Európa-bajnok úszó, műugró, vízilabdázó és szinkronúszó versenyez a Masters kategóriában, ami abból is látszik, hogy a szervezők közlése szerint akár minden idők legtöbb résztvevőjével indulhat el két hónap múlva a világverseny.

Már eddig 87 országból, 10 ezernél is többen regisztráltak az eseményre, közülük több mint 8700 sportoló 18 500 sportági nevezést adott le. Ha még a jelentkezés június végi határidejéig összejön mintegy 2000 nevezés, akkor a Budapesten és Balatonfüreden megrendezendő Masters Vb túlszárnyalja a 2012-es riccionei rekordot, ahol 12,671 indulót jegyeztek fel.

Nagy lesz a létszám és sűrű a program a Duna Arénában is, hiszen öt és félezren már biztosan indulnak az úszás versenyszámaiban. A férfiak 50 méteres gyorsúszó számában például már most több mint 1200 nevezést regisztráltak, és a legtöbb úszószámban több százan versenyeznek majd. Az úszóversenyeket a Duna Arénában és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezik meg.

A FINA Masters Vb nem titkolt célja a komoly sportteljesítmények értékelése mellett a testmozgás és az élethosszig tartó sportolás népszerűsítése, ezért a lelátókra is sok nézőt várnak – épp ezért az összes budapesti és balatonfüredi helyszín sporteseményeit mindenki ingyenesen látogathatja.