A Duna Aréna kérdez, a Vizes VB úszóversenyzői válaszolnak – Kapás Boglárka

Kapás Boglárka az egyik legígéretesebb magyar úszóversenyzőnk, aki a Riói Olimpián szerzett bronzérme óta is remek formában van. A Duna Arénában edzve készül a FINA világbajnokságra – körkérdésünkből kiderül, miért lesz ez a verseny különleges számára.

1. Milyen reményekkel vágsz neki a júliusban kezdődő budapesti FINA világbajnokságnak?

Jó érzések vannak bennem a világbajnoksággal kapcsolatban. Örülök, hogy a családommal, a barátaimmal, az ismerőseimmel együtt, magyar közönség előtt, Budapesten élhetek meg egy ilyen nagy eseményt, ezektől lesz számomra különleges. Bízom benne, hogy ugyanolyan hittel, nyugalommal fogom végigcsinálni, mint ahogy a tavalyi évet és Riót. A cél marad ugyanaz: kihozni a legjobbat magamból, megküzdeni a medencében minden egyes centiméteren.

2. Hogyan készülsz a hátralévő hetekben a versenyre?

Minden a terv szerint halad, edzőtábor és egy olasz verseny, a Sette Colli vár még rám.

3. Miben más itthon, hazai pályán versenyezni, mint máshol?

Egy Magyarországon megrendezett nemzetközi verseny mindig közel áll a szívemhez, azt hiszem, nem kell ragoznom a hazai közönség lélekerősítő hatását. Egyértelműen motivál, már most szívesen gondolok arra, milyen fantasztikus érzés lesz annyi magyar szurkoló előtt versenyezni!

4. Milyennek találod a verseny helyszínéül szolgáló Duna Arénát?

Amikor Budapesten vagyok, folyamatosan a Duna Arénában edzem. Egyelőre csak a melegítő medencét használom, szeretném meghagyni a versenymedencét “újdonságnak” a VB-re. Az uszoda hangulata kiváló, hatalmas a lelátó, kellemes érzés ott lenni.

5. Mi a Duna Aréna legnagyobb előnye, mi tetszik a legjobban?

Nagyon tágas a versenymedence tere, ez mindenképp remek hangulatot fog szülni a versenyen. Valamint van egy 10 pályás melegítő medence és műugró medence, mindezek mellett pedig egy meseszép, hatalmas jakuzzi, ami igazán különleges eleme az uszodának.

Fotó: BES